API Developer Portal'a giriş yapmak için oluşturulan Hesap/Geliştirici kayıtları bu ekranda listelenir.  Hesap/Geliştirici kayıtları sayfasında , Geliştiriciler sekmesini kullanarak geliştiricilere yönelik kayıt isteklerini ve Uygulamalar sekmesini kullanarak uygulama isteklerini yönetebilirsiniz . Otomatik onaylama devre dışı bırakıldığında, tüm kayıt isteklerinin Erişim İstekleri sayfasından manuel olarak onaylanması gerekir. 

Hesap/Geliştrici ekran detaylarını içeren görsele aşağıda yer verilmiştir:

Hesap/Geliştirici erişim isteklerini yönetin

Erişim isteklerini onaylamak veya reddetmek için Portal bölümündeki Hesaplar/Geliştiriciler sayfasına gidin:

  • Görüntülemek istediğiniz geliştirici isteğini bulun.
  • Satır sonundaki menüden Düzenle ve Sil butonları seçilir. Düzenle butonun içerisinde etkinleştir butonunda Hesap durumu etkinleştirilir veya reddedilir.

Mevcut üç seçenek aşağıda tanımlanmıştır:

  • Etkinleştir- Geliştirici erişim isteği onaylanır. Geliştirici, API Portal'da oturum açabilir. Geliştirici artık Apinizer'daki Geliştiriciler sayfasından görülebilir.
  • Reddet - Geliştirici erişim isteği reddedilir. Reddedilen geliştiriciler istek listesinden çıkarılır. Geliştirici başka bir kayıt isteği gönderemiyor.
  • Sil - Geliştirici erişim isteği silinir. Bir geliştirici başka bir kayıt isteği gönderebilir. Bir geliştiricinin istek göndermesini önlemek için erişimi iptal etmeniz gerekir .

Hesaplar/Geliştiriciler sayfasının detayı için Hesaplar/Geliştiriciler Dokümanını inceleyebilirsiniz.

Erişimi iptal et

Erişimin iptal edilmesi, iptal edilen istek silinmediği sürece geliştiricinin aynı e-posta adresiyle tekrar erişim için kaydolmasını engeller.

Bir geliştiricinin erişimini iptal etmek için Hesaplar/Geliştiriciler sayfasında şu adımları izleyin:

  1. Durumunu değiştirmek istediğiniz geliştiriciyi bulun.
  2. Satır sonundaki menüden Düzenle butonuna tıklayın ve içerik menüsünden  Etkinleştir Butonunu pasif hale getirin.

Bu eylem, Etkinleştir Butonu tekrar aktif hale getirilmesi ile geri alınabilir .

Bir geliştiriciyi silin

Silinen bir geliştiricinin tekrar kaydolması ve erişim ve onay istemesi ger5ekir. Bir geliştiricinin silinmesi, uygulamaları da dahil olmak üzere o geliştiricinin sahip olduğu her şeyi siler. Bir geliştiriciyi silmek için Hesaplar/Geliştiriciler sayfasına gidin ve şu adımları izleyin:

  1. Durumunu değiştirmek istediğiniz geliştiriciyi bulun.
  2. Silmek istediğiniz geliştiricinin satır sonundaki içerik menüsünden Sil'i seçin.