Bir kullanıcı platforma giriş yaptığı zaman, arayüzün sağ üst kısmında Hızlı Menü görüntülenir.


Proje Seçimi

Hızlı Menünün en solunda seçilmiş olan projenin adı görünür. Proje adına ya da yanındaki küçük ok simgesine tıklanırsa, seçilebilecek projelerin listesini içeren bir pencere açılır. Bu pencerede bir projenin adına tıklandığında o proje seçilmiş olur.

Test Araçları

Proje adının sağındaki simge Test Araçları menüsünü açar. Kullanıcılar çalışmalarının herhangi bir anında bu menüyü kullanarak bir API'ye hızlıca istek gönderebilir, XPath, JSONPath ifadelerinin doğruluğunu sınayabilir ya da dönüşüm kodlarının çıktısını kontrol edebilir.

Yönetim (Administration)

Yönetim işlemlerinin bir alt kümesini içeren bir menü açar. Bu ögelerden herhangi biri seçilirse, ana menü alanında Yönetim Menüsü açılır.

Giriş yapan kullanıcı Yönetici (Admin) yetkisinde değilse Yönetim (Administration) ögesi görünmez.

Bildirimler (Notifications)

Apinizer üzerinde 3 farklı durum sonucunda bildirim oluşturulmaktadır;

  • eylem sonucunu gösteren bildirimler,
  • Hesap/Geliştirici oluşturma istekleri,
  • API Ürünü abonelik istekleri.

Tüm bildirimler, uygulamanın Hızlı Menü kısmındaki ikondan görüntülenebilir veya ilgili bildirim kategorisine tıklanarak bildirim yönetimi yapılabilir.

Sadece çalıştırılmış eylem sonucunda üretilenler, Bildirimler sayfasından yönetilmektedir. Bu sayfaya gitmek için Bildirimler (Notifications) ya da Okunmamış Bildirimler (Unread Notifications) linkine tıklanmalıdır.


Bildirimleri listeyen görsele aşağıda yer verilmiştir:

Yardım (Help)

Yönetim menüsünün sağında Yardım (Help) menüsü yer alır. Bu menüden kullanıcı, Apinizer Dokümantasyonuna (https://docs.apinizer.com) ya da Apinizer Destek Portaline (https://support.apinizer.com/support/home) ulaşabilirler. Apinizer Hakkında (About Apinizer) sayfası ise, desteklenen teknolojilerin sürümlerine ilişkin bilgi içerir.

Kişisel Ayarlar (Personal Settings)

Hızlı menünün en sağında, aktif kullanıcının kendi profilini, parolasını ya da arayüz dilini güncelleyebileceği ögelere ek olarak oturumunu sonlandırabileceği Çıkış bağlantısı bulunur.