Apinizer Sürüm Numaralandırması Hakkında

Apinizer, ürünlerinde öncelikli olarak anlamsal versiyonlamayı (SemVer) takip etmektedir. Ürünler {MAJOR}.{MINOR}.{PATCH} modelini takip eder.

Sürüm Versiyonlama

  • Major Version: Ana Sürüm, en soldaki ondalık noktanın (X.y.z) solundaki sayıyla tanımlanan sürüm anlamına gelir. Örneğin, 2023.01.0 Ana Sürüm 2023'ü belirtir.
  • Minor Version: Küçük Sürüm, en soldaki iki ondalık nokta (x.Y.z) arasındaki sayıdaki değişiklikle tanımlanan sürüm anlamına gelir. Örneğin, 2023.01.0, İkincil Sürüm 01.0'ı belirtir.
  • Patch Version: Patch Sürüm, en sağdaki ondalık noktadaki (x.y.Z) değişiklikle tanımlanan sürüm anlamına gelir. Örneğin, 2023.01.1 - 2023.01.2, Patch Sürüm. 1 - 2  belirtir.

Sürüm numaralandırması hakkında

Sürümler aşağıdaki numaralandırma şemasını kullanır: YY.MM.0; burada:

YY, sürümün gerçekleştiği iki haneli yıldır.
MM, sürümün gerçekleştiği iki haneli aydır.
0, Release sürümü ifade eder. 1,2,3 gibi artımlı sayılar ise ilgili Minor versiyonun yamasıdır. (Patch)


Apinizer, her 4 ayda bir yeni bir sürüm yayınlamayı hedefliyor. İhtiyaç duyulduğu durumlarda da Patch sürümler yayınlanır. Patch sürümler yeni özellikler, iyileştirme ve hata düzeltmeleri içerir. Patch sürümler, bu ana sürüm dizisi içinde geriye dönük olarak uyumludur. Her patch sürüm, yayınlanma tarihinden itibaren bir sonraki Major sürüme kadar desteklenir. Müşterilerin, kurulu sürümlerine uygun yamaları (Patch) uygulayarak kurulumlarını güncel tutmaları önerilir. 

Sürüm Notları (Release Notes)