Bir geliştirici, bir uygulamayı bir API Product'ına kaydettirdiğinde , otomatik onaylama etkin değilse isteklerin bir yönetici tarafından onaylanması gerekir . Uygulama kaydı etkinleştirildiğinde geliştiricilerin uygulamalarını bir API Product'a kaydetmesi gerekir. Bu kılavuz, Geliştirici Portalı bölümünde bulunan İstekler sayfasında kullanabileceğiniz farklı seçenekleri açıklamaktadır .

API Product Uygulama Kayıtları ekranına ait görsele aşağıda yer verilmiştir:

Bir İsteği Onaylama

İstekler sayfasındaki API Product Uygulama Kayıtları sekmesi , geliştiricinin bir uygulamayı bir API ürününe kaydetme isteklerini yönetmek içindir; bekleyen tüm uygulama istekleri burada görüntülenir. Bir uygulama kayıt talebini yönetmek için:

Onaylamak istediğiniz uygulama isteği satır sonundaki butona tıklayın , ardından içerik menüsünden Onayla'yı seçin.

Durum , Beklemede'den Onaylandı'ya güncellenir . Uygulama, Uygulama Kayıtları sekmesinden Uygulamalar sayfasına taşınır .

Geliştiriciye, bir ürüne kaydolma başvurusunun onaylandığını bildiren bir e-posta gönderilir. Geliştirici Portalında isteğin durumu, uygulama ayrıntıları sayfasının Uygulamalarım bölmesinde de güncellenir .

Bekleyen istek yoksa Uygulama kaydı isteği yok mesajı görüntülenir.

Bir İsteği Reddet

Reddedilen bir uygulama kayıt talebi, geliştiricinin, uygulamasının bir üründen kaydını iptal ettikten sonra başka bir talep göndermesini gerektirir.

Uygulama Kayıtları sekmesinden bir uygulama kayıt isteğini reddedin:

Reddetmek istediğiniz uygulama isteğinin satırında simgeyi tıklayın , ardından içerik menüsünden Reddet'i seçin.

Durum Reddedildi olarak güncellenir . Reddedilen isteğin İstekler sayfasında kalmasına izin vererek onu silebilirsiniz .

Uygulama kayıt isteğini silme

Uygulama Kayıtları'ndan bir uygulama kayıt isteğini silin:

Silmek istediğiniz uygulama kayıt talebi satırında simgeye tıklayın ve içerik menüsünden Sil'i seçin .

İstek, Uygulama Kayıtları sekmesinden silinir . Bekleyen istek , Apinizer API Portal'daki bir uygulamanın Uygulamalarım bölmesinden de silinir .

Bekleyen tüm uygulama istekleri Erişim İstekleri sayfasının Uygulama Kayıtları sekmesinde görüntülenir .

Başvuru kayıt durumu

Aşağıdaki durum koşulları bir kayıt talebinin mevcut durumunu yansıtır:

  • Onaylı bir geliştirici tarafından oluşturulan bir uygulamanın API Developer Portal'daki bir API Product'a erişmesi onaylandı.
  • Askıda olması bir API Product'a erişim talebinde bulunan ancak isteği henüz bir Apinizer yöneticisi tarafından incelenmeyen bir geliştirici.
  • Reddedilmiş başvuru kayıt isteği Apinizer yöneticisi tarafından reddedildi.