Apinizer API Creator, REST API'ler ve mikro hizmetler oluşturmaya yönelik low-code bir çözümdür. Hızlı ve Kolay geliştirme ile güvenli, düşük maliyetli, yönetilebilir ve bakımı kolay REST API'ler ve Servisler oluşturabilirsiniz. Örneğin, bu veri kaynakları SQL veritabanları, Big Data veritabanları, JavaScript veya Groovy gibi kod kütüphaneleri veya Mock Response'lar olabilir. Apinizer API Creator ile, REST API'ler ve mikro servisler oluşturabildiğiniz için uygulama mimarilerini modernleştirme kolaylığı ve verimliliğinin yanı sıra geliştirme zamanlarınızı en aza indirir.

DB-2-API

Veritabanınıza bağlanarak GET, POST, PUT ve DELETE metodlarını kullanarak isterseniz her bir endpoint için farklı veri kaynaklarından REST API'nizi oluşturun. REST API'lerinizi endpoint'leri için SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE, PROCEDURE CALL, BATCH INSERT operasyonlarını kullanın.

Apinizer, DB-2-API ile yazılımcı olmayan kişilerin bile dakikalar içinde veri tabanı işlemi yapan bir API'yi oluşturarak yüklemesine olanak sağlar. Aşağıdaki işlemleri destekler:

  • Native SQL deyimleri
  • Stored Procedure çağırma
  • Cursor sonucunu dönme
  • Batch işlem yapma
  • CRUD işlemleri

DB-2-API ile REST API'nizi nasıl oluşturacağınız ve özelleştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için bkz. DB-2-API ile REST API Oluşturma.

Mock API

Kolay ve hızlı bir şekilde Response, Header ve Koşullara uygun olarak yanıt(response) dönen REST API'ler oluşturmanıza ve üzerinde işlemler gerçekleştirmenize olanak tanıyan bir araçtır. MockAPI, prototip oluşturma/test etme/öğrenme aracı olarak kullanabilirsiniz. 

MockAPI ile REST API'nizi nasıl oluşturacağınız ve özelleştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için bkz. MockAPI ile REST API Oluşturma.

Script-2-API

Script ile (Komut dosyasıyla) oluşturulmuş REST API, uygulama geliştiricilerinin özel REST API'leri oluşturmasına olanak tanır. Script ile oluşturulmuş bir REST API için servis endpointleri, sorgu parametreleri (Query Parameters) ve üst bilgilerin (Headers) yanı sıra İstek (Request) ve Yanıt (Response) yönetmek için Groovy veya JavaScript tanımlayabilirsiniz. Oluşturduğunuz REST API'lerinizin On the Fly olarak OpenAPI 3.0.x formatında dokümanına erişin. 

Apinizer, Script-2-API ile kullanıcıların JavaScript veya Groovy kodları yazarak (ya da var olanları yapıştırarak) anında bir API açmalarına olanak verir. Kodun içinde istek/yanıt mesajlarının istenen bölümlerinin kullanılması da mümkündür. Böylece API'nin hizmete alınması için ayrıca sunucu kurulması gibi işlere gerek kalmaz, dakikalar içinde API hizmete alınabilir.  

Script-2-API ile REST API'nizi nasıl oluşturacağınız ve özelleştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için bkz. Script-2-API ile REST API Oluşturma.

Oluşturulan REST API'lerin  on the fly olarak Swagger ve OpenAPI formatındaki dokümanınlarına JSON ve YAML tiplerinde erişim sağlanabilir.