Dışa/İçe Aktarma Sihirbazı (Import/Export Wizard) ile proje içindeki API Proxy'ler dışa/içe, global politikalar ya da proje tüm varlıklarıyla dışarı aktarılır.

Dışa/İçe Aktarmanın başlıca amacı konfigürasyonu başka bir projeye ya da başka bir ortamdaki Apinizer'a entegre edilmesini sağlamaktır.

Örnek kullanım senaryoları;

  • Erişim kısıtlamasından dolayı fiziksel olarak, production ve test adlı iki farklı ortamda kurulu iki tane Apinizer uygulaması olduğunu varsayalım. Production ortamı istemcilere, test ortamı ise yazılım geliştiricilere hizmet etmektedir. Test ortamındaki API Proxy ve uygulanan politikalar ve konfigürasyonlar, production ortamınada uygulanması istenmektedir. O zaman test ortamındaki API Proxy dışa aktarılır. Sonrasında oluşturulan konfigürasyon dosyaları production ortamına uygulanır.
  • Konfigürasyon değişiklikleri izlenebilir. Yani kurum, güvenlik kuralları nedeniyle politika ayarlarındaki farklılıkları izlemek isteyebilir. Bunun için CI sürecine, dışa aktarılan politika, API Proxy ya da projeye ait konfigürasyon dosyası eklenmelidir.