Apinizer API Portal’a erişmek isteyen herkesin, Apinizer yöneticileri de dahil olmak üzere söz konusu API Portalına kaydolması ve erişim talebinde bulunması gerekmektedir. Yöneticiler, Apinizer ve API Geliştirici Portalı için ayrı kimlik bilgileri olacaktır .

Geliştirici kayıtları Apinizer yöneticileri tarafından manuel olarak onaylanabilir veya otomatik onaylama ayarları yapılandırılarak otomatik olarak onaylanabilir.

Geliştirici olarak kaydolun

Tüm geliştiricilerin Apinizer API Portalı aracılığıyla kaydolması gerekir. Bir Apinizer yöneticisi size doğru kayıt URL'sini sağlayabilir.

Kaydol butonun aktif olması için API Developer Portal ayarları kısmından "Geliştiricilerin kendi hesaplarını oluşturmaları (Activate developers to create their own accounts)"  seçeneğinin tabloda etkinleştirilmiş olması gerekir. Bu buton kapalı olması durumunda kaydol butonu aktif olmayacaktır.

Geliştirici olarak kaydolmak için Apinizer API Portal’a  gidin ve şu adımları izleyin:

  • Apinizer API Portal’a henüz üye değilseniz, sağ üst köşede yer alan Kaydol butonuna tıklayarak üye olabilirsiniz.

  • İlgili alanlar aşağıdaki görselde yer aldığı gibi doldurulur ve Kaydol butonuna tıklanır.

  • "Hesapları/Geliştiricileri Otomatik Onaylayın (Auto Approve Account/Developers)" butonu etkinleştirilmemiş ise bir yöneticinin, isteği manuel olarak API Manager kısmından incelemesi ve onaylaması gerekmektedir. Manuel olarak onaylanan tüm geliştiriciler, API Portal'a erişim sağladıklarında e-posta yoluyla bilgilendirilir. Manuel onay süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek için manuel onay dokümanını okuyabilirsiniz.

Kayıt işleminin başarılı bir şekilde tamamlanması için, e-posta adresinize gönderilen onay linkine tıklayarak hesabınızı aktifleştirmeniz gerekecektir. Linke tıkladığınızda onay işlemi başarılı bir şekilde tamamlandıysa, aşağıdaki ekran sizi karşılayacaktır.

  • Aktifleştirilen hesap bilgilerinizle API Portal’a girişi yapabilirsiniz.

API Developer Portal  tarafında kullanılacak olan genel ayarları detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Şifremi Unuttum

Şifrenizi unuttuysanız:

  • Geliştirici Portalından “Şifrenizi mi unuttunuz?” seçeneğine tıklayın. ve API Portal hesabınızla ilişkili e-posta adresini girin.

Belirtilen e-posta adresiyle bir hesap mevcutsa, şifrenizi değiştirmenizi isteyen bir e-posta alacaksınız.