Apinizer, yetkilendirme yapmanın yanı sıra bir kimlik sağlayıcı servis gibi de çalışabilmektedir. 

İstemciler, kimlik bilgileri ile Apinizer'ın token oluşturan servisini kullanılarak token üretebilirler. Üretilen token'ları mesajın içerisinde göndererek kendi kimlik bilgileri yerine bu token'lar aracılığı ile kimlik doğrulama ve yetkilendirme yapılmasını sağlayabilirler.  

Apinizer ile OAuth2 veya JWT token üretebilir, bu token'lar ile API Proxy'lerinizde güvenlik kontrolü yapabilirsiniz.

İstemci ile Apinizer arasındaki veri akışı aşağıdaki görselde basit olarak verilmiştir:


Apinizer, OAuth2 kimlik doğrulaması için üretilen token'ları kendi veri tabanında saklar ve performans için ayrıca önbelleğine alır.

JWT kimlik doğrulamasında ise Apinizer token doğrulaması için herhangi bir token depolama alanına ihtiyaç duymaz. Bunun yerine her ortam içerisindeki Worker'a ait RSA anahtarını saklar. JWT token'ın üretildiği RSA anahtarının kontrolü ile token doğrulanmış olur. Bu kontrol sadece token'ın Apinizer tarafından üretildiğini ve verilerin bozulmadığını ve değiştirilmediğini (üretildiği gibi olduğunu) doğrular. Politika bu doğrulamanın yanı sıra mesajın geldiği API Proxy bilgisine göre token içindeki "claim" değerlerini de kontrol eder. 

Apinizer yeni bir yaklaşım ile anahtar değerin istemciye verilerek değil API çağrımı yaparak JWT token üretilmesini tercih eder.

JWT token değerinin üretimi için çoğu zaman anahtar değeri paylaşılsa da Apinizer bu noktada yeni bir yaklaşım ile API çağrımı yaparak JWT token üretmeyi tercih eder. Böylece anahtar kontrolü ve paylaşımı yerine token üretimini ve anahtar yönetimini istemciler için de kolay bir hale getirir. Bu yaklaşımda JWT token üretim API'sinde OAuth2'de istenen standart parametreler istenir ve benzer şekilde işlenir. 

Jwt ile token alma ve Oauth2 ile token alma panelinin açıklamasını görüntülemek için Token Alma Yöntemleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.