Versiyon tarihi: 1 Kasım 2021

Yeni özellikler

📣 Apinizer API Developer Portal'ın ilk versiyonu yayınlandı!

API Portal, API için önemli bir iletişim kanalıdır, API Provider ile API Consumer arasında köprü görevini yapar. API Provider, dış dünyaya açmak istediği API Proxy'lerini Apinizer Manager Console'undan tanımlar. API Consumer, da bir API'ye nasıl iletişime geçebileceğini Apinizer API Developer Portal üzerinden yönetir. Amaç, API Provider'ın API Proxy'lerini kolayca paylaşıp tüketilmelerini sağlayabilmektir. Ek olarak, Apinizer, API Developer Portal üzerindeki tasarım kisiselleştirme, API Katalogu ile API Dokümantasyonuna erişme ve test etme, Şart&Koşul tanımlama, API analitiği, API trafiğini izleme, hesap yönetimi, kimlik bilgileri yönetimi, API ve Kimlik Bilgi bazında erişim denetimi imkanları sağlar. 

Portal API

API Developer Portal Yöneticisi tarafından, yönetim bölümü üzerinden API Proxy'den API oluşturulabilir. Böylelikle, dış kaynaklar API Proxy'ye atanmış ortam üzerinden erişim gerçekleştirebilir. Ayrıca Portal Yöneticisi API'nin erişilebilirliğini buradan yönetir. 

Portal Accounts

API Developer Portal Yöneticisi tarafından, API Developer Portal'a giriş yapabilecek kurum yöneticisi olan ya da olmayan hesaplar tanımlar. Kurum yöneticisi olan hesap, kendi alt kurumlarında ait başka hesaplar oluşturma yetkisine sahiptir. Hesap, kendisine atanmış API'leri yönetebilir ya da başka bir hesaba atayabilir. Her hesap, API'ye istek gönderen kendi kimlik bilgilerini belirler. Ek olarak, kimlik bilgisi bazında API erişim denetimi ya da API bazında kimlik bilgisi erişimi kısıtlaması yapılabilir.

Portal Settings

API Developer Portal Yöneticisi tarafından, portalın genelinde geçerli olan kişiselleştirme, eposta yönetimi, şartlar & koşullar ve entegrasyon işlemleri yapılandırılır. 

Önemli Geliştirmeler ve Değişiklikler

  • Worker'a ait uygulama loglarına, API Proxy ekranındaki Uygulama Logları tabı üzerinden denetleyebilir hale getirildi.
  • Portal UI tarafında kullanılacak Credential ve API'ye ait geçmiş bilgilerinin yönetimi Denetim Kayıtlarına eklendi.
  • API Trafiği ekranına CorrelationID filtresi eklendi.

Hata düzeltmeleri (Bug Fixes)

Issue No

Açıklama

APNZ-2593Kontraktan kimlik bilgisi kaldırıldığı halde ilişkisi gözüküyor.
APNZ-2599

Her nesnenin denetim kaydı tutulmuyor.

APNZ-2601

Expire olmuş kontraktaki kimlik bilgisi, istek yapabilmekte olup "Contract Expire Date ..vs" hatası vermiyor.

APNZ-2605WS-Security poliçesi hata veriyor.
APNZ-2606

Uygulama logları ekranında silme ve filtreleme işlemleri tutarlı çalışmıyor.

APNZ-2607

Audit sayfaları/sekmeleri açılmıyor.

APNZ-2609Kimlik Bilgisi'nin, ACL tabında proje filtresi çalışmıyor. Aynı API Proxy, kimlik bilgisine birden fazla eklenebiliyor.
APNZ-2619

Login olunca proje seçili gelmesine rağmen değilmiş gibi davranıyor.

APNZ-2624

DB-2-API de bir parametrenin birden fazla yerde kullanılması durumunda hata alınıyor.

APNZ-2638

JWT Kimlik Doğrulama poliçesinde header'a kullanıcıyı ekle seçeneği aktif olmasına rağmen log'unda eklenmiş bir header görünmüyor.

APNZ-2640

Authentication token alma hatası token loglarına düşmüyor.