Versiyon tarihi: 1 Kasım 2022

Bu dokümanda 2022.11.1 versiyonuna ait Yeni Özellikler, Değişiklikler, İyileştirmeler ve Hata düzeltmeleri (Bug Fixes) bulunmaktadır.

Yeni özellikler

APNZ-3215 Log Ayarının, API Proxy üzerinden ayarlanırsa proje bazındaki log ayarını ezmesi ve ters işletilebilmesi sağlandı. Bkz1. Bkz2.

APNZ-3215 Kök dizinden sonra metot adı olmadan path parametresi alan metotların çalışması sağlandı.

Önemli değişiklikler ve iyileştirmeler

APNZ-3255 Db-2-API'nin metodu test edildiğinde dönen yanıtın düzenlenebilir olması sağlandı. Böylelikle, kullanıcı örnek yanıt bilgisini değiştirebilir ve ya gizli bilgileri kaldırabilir ve bu bilgilerin API tanım dosyasında doğru gözükmesi sağlar. Bkz.  

APNZ-3241 Ortam (Environment) yeniden yayınlandıktan (republish) sonra podların otomatik olarak yeniden başlatılması sağlandı.

APNZ-3224 Management API'lerinde API Proxy reparse ve soapToRest ifadelerine bağlı alanların kullanılma zorunluluklarında değişiklik yapıldı. Bkz. 

APNZ-3217 Kubernetes Resources sayfasında ortama ait tüm namespace'ler ve bunlara bağlı podların görüntülenmesi, silinmesi ve log bilgisinin görüntülenmesi sağlandı.

APNZ-3212 API Proxy metotunun Tanım Dosyasında Saklama (Hide in Spec File) özelliği aktifleştirildiğinde, metodun içerisindeki kullandığı Veri Modeli (Data Model) diğer metotlar tarafından kullanılmıyorsa tanım dosyasından bu model saklanır.

APNZ-3198 Kubernetes Resources ekranını üzerinden pod silme imkanı getirildi. Bkz.

APNZ-3184 Sorgular (Queries) ve Rapor Üretici (Report Generator) ekranlarında sorgu sonuçlarını excel formatında dışa aktarılması ve sorgu test edildiğinde mesaj bölgelerine ait verilerin (parametre, başlık, gövde) görünümü dialog üzerinden erişme imkanı verildi. Bkz1. Bkz2.

APNZ-3182 API Proxy detay sayfasından Hepsini Yükle (Deploy All) seçeneği kaldırdı. Bu işlem, kontrollü olarak ortam bazında yapılmalıdır.

APNZ-3167 Proje seçimi yapılan dialogun kullanıcı deneyimi iyileştirildi. Bkz.

APNZ-3149 API Trafik (API Traffic) ekranındaki filtre alanına Gelişmiş (Advanced) bölümü eklenerek, kişiselleştirilmiş sorgu filtresi kullanılabilmesi sağlandı. Bkz.

APNZ-3028 Proje bazında yer alan API Trafik ekranında API Proxy adına tıklandığında ilgili API Proxy'nin detay sayfasına yönlendirilmesi sağlandı.

Hata düzeltmeleri (Bug Fixes)

Issue No

Açıklama

APNZ-3252API Proxy, yayından kaldırılacağı (undeploy) sırada hata alınıyor.
APNZ-3245Yanıt (response) başarılı ve yanıt hattında bir politikadan hata alınıyorsa, hata kodu politikanın hata koduyla ezilmiyor.
APNZ-3243Apinizer'dan oluşturulan Open API tipindeki dokümantasyonlarda Delete metodu bulunmuyor.
APNZ-3225Global politika dışa aktarılıp (export), Default isimli proje dışında başka bir projede içe aktarılması (import) süreci tam çalışmıyor.
APNZ-3218Yedekleme (backup) alırken path bilgisi yoksa hata vermiyor.
APNZ-3216Byte Array dönen dokümanın ön tanımlı olarak encoded string olarak dönebilmesi sağlanmalıdır.
APNZ-3206WS Security STS Token politikası Trace modda çalıştırılırken, yapılan API çağrıları (API Call) gözükmüyor.
APNZ-3203Politikaya Kimlik/Yetki Doğrulama Servisi (Identity/Role/Group Service) olarak LDAP Provider seçilip, düzenlemek için geri gelindiğinde bu alanın değeri, varsayılan değer gözüküyor.
APNZ-3202Trafik kaydı loglanırken gövde (body) bilgilerinin maximum boyutunun 10mb'ı geçmeme kontrolü, Hassas Veri Yönetimi (Privacy Settings) ayarları uygulandıktan sonra yapılmalıdır.
APNZ-3201Giriş Kayıtları (Login Audits) ekranında Uzak Adres (Remote Address) bilgisi hatalı geliyor.
APNZ-3200API Developer Portal'da API'ler (APIs) sayfasına gidildiğinde konsoldan hata alınıyor.
APNZ-3197Kimlik Bilgisi (Credential) CSV olarak içe aktarılırken, Token Ayarları (Token Settings) sekmesindeki varsayılan alanlar seçili gelmiyor.
APNZ-3191Yeni bir Key Store eklerken, ilk tanım yapıldığında konsoldan hata alınıyor ve eklenmiyor.
APNZ-3185

Alınan yedekler, Yedek Geçmişi (History) sayfasına düşmüyor.

APNZ-3180ProCrypt ayarı (ProCrypt Settings) uygulama bazında kapalı olmasına rağmen API Proxy'nin Ayarlar (Settings) tabında geliyor.
APNZ-3030API Proxy oluşturulmuş API Creator (DB-2-API, Mock ve Script API) üzerinde metot adı değişiminde, API Proxy'nin metodundaki politikalar kayboluyor.
APNZ-3011Db-2-API ile Get metodu oluşturulduğunda, OpenAPI dokümantasyonunda requestbody objesi boş üretiliyor.
APNZ-2674

JSON Path Test ekranındaki mevcut bazı örneklerde yanıt boş geliyor.