Versiyon tarihi: 7 Haziran 2023

Bu dokümanda 2023.06.1 versiyonuna ait Yeni Özellikler, Değişiklikler, İyileştirmeler ve Hata düzeltmeleri (Bug Fixes) yer almaktadır.

Yeni özellikler

APNZ-3607 Manuel Kubernetes Yönetimi

Ön tanımlı olarak, Gateway ve Cache sunucuların Kubernetes üzerinde tanımlanması ve yönetilmesi Apinizer üzerinden yapılmaktadaydı. Bu versiyon ile birlikte sadece ilgili metadata tanımlamalarını yapılması ile mevcut Kubernetes kümelerinin manuel olarak yönetilebilmesine imkan sağlandı. Böylece kubernetes ortamlarının Apinizer yönetim konsolu üzerinden yönetim zorunluluğu isteğe bağlı hale getirilmiş oldu. Bkz.

APNZ-3626 Personal API Access Token Oluşturma

Personal API Access Token, Apinizer Management API'ye erişim sürecinde şifre yerine kullanıcının kimliğini doğrulamak için kullanılan jeton bilgisidir. Yönetim konsoluna giriş yapan kullanıcı tarafından kendisine özel olarak üretilmektedir. Bkz.

APNZ-3629 Deployment Geçmişine göre API Proxy'i Geri Yükleme

API Proxy deployment geçmişi üzerinden önceki revizyonuna (deploy edilmiş haline) geri yüklenebilir. Bkz.


Önemli değişiklikler ve iyileştirmeler

APNZ-3566 Job sonuçlarının görüntülendiği ekranlardaki tarih filtreleme alanlarının kullanıcı deneyimi iyileştirildi.

APNZ-3620 Genel Ayarlar ekranının kullanıcı deneyimi iyileştirildi.

APNZ-3633 ApiOps'a eklenen  API Proxy kaydet ve güncelle metodu ile birlikte API Proxy yoksa kayıt eklemesi, varsa güncellemesi sağlandı.

APNZ-3649 ApiOps API'sinde API Proxy kaydet/güncelle işlemlerinde eğer istek mesajında varsa kayıt işlemi sonrası deploy edilmesi ve ayıt işleminde routing bilgilerinin de ayarlanabilmesi sağlandı.


Hata düzeltmeleri (Bug Fixes)

Issue NoAçıklama
APNZ-3434

Environment bilgisi güncellendiğinde, podların durumu güncellenmiyor.

APNZ-3602API Proxy silindiğinde buna bağlı tüm monitor bilgileri siliniyor ama eğer scheduled job'ları varsa unschedule edilmiyor.
APNZ-3608DB2API ile oluşturulan API Proxy'e istek yapıldığında, veri tabanı bağlantısına ait hata mesajı doğru gözükmüyor.
APNZ-3636API Proxy ekranındaki Routing sekmesinde, birden fazla Routing adresi varsa, API Trafik loglarında en son gidilen adres yerine hep ilk adres yazıyor.