İçe Aktarma Sihirbazı, başka bir projedeki ya da başka bir ortamdaki dışarı aktarılmış politika ayalarını içeren dosyayı alarak Apinizer'da global politika oluşturulmasını sağlar. Örnek senaryolar üzerinden kullanımını inceleyelim;

  • Erişim kısıtlamasından dolayı fiziksel olarak, production ve test iki farklı ortamda kurulu iki tane Apinizer uygulaması olduğunu varsayalım. Production ortamı istemcilere, test ortamı ise yazılım geliştiricilere hizmet etmektedir. Test ortamında API Proxy'e uygulanan politikanın, production ortamınada uygulanması gerekmektedir. Politikanın konfigürasyon ayarlarını taşımak için; ilk olarak, test ortamındaki API Proxy dışarı aktarılır. Sonraki adımda, production ortamındaki ilgili projeye politika içe aktarılarak, API Proxy'e bu politika uygulanabilir.
  • Aynı politika, farklı projeler üzerinde uygulanmak istenebilir. Bunun için politika, ayarlandığı projede dışarı aktarılıp, istenen projede içe aktarılmalıdır. 

".json" veya ".zip" uzantısına sahip politika konfigürasyon dosyaları içe aktarılabilmektedir. Politikayı içe aktarılırken hepsi ya da bir kısmı seçilebilir.

Bütün İçeriği İçe Aktarma (All Content)

İçe Aktarma tipi, Bütün İçerik (All Content) olarak seçildiğinde ilgili ayarları içeren görsele aşağıda yer verilmiştir:


Seçili İçerikleri İçe Aktarma (Select Data)

İçe Aktarma tipi, İçerik Seç (Select Data) olduğunda Dosya içeriği (File Content) tablosu üzerinden seçim yaparak İçe Aktarılacaklar Listesi (To Import List)'ne aktarılmalıdır.

Bu seçenek seçildiğinde ilgili ayarları içeren görsele aşağıda yer verilmiştir:


Politikanın konfigürasyon dosyasını oluşturmak için Proje → Dışa/İçe Aktar → Global Politika Dışa Aktar ekranında global politikalar dışarı aktarılabilir. Bunu öğrenmek için tıklayınız.

Eğer dışarı aktarılacak politika yerel olarak kullanılmakta ise ilk olarak global politika haline dönüştürülmelidir. Bunu öğrenmek için tıklayınız.